Eerdere activiteiten

April 2023: Duo Dulfer & Witteveen: Fagot & Saxofoon

Deborah Witteveen (saxofoon) en Thomas Dulfer (fagot) verzorgden een echt spetterend optreden in Restaurant Grenzeloos en Zo in Doldersum. Met hun ongebruikelijke combinatie van instrumenten speelden zij een prachtig programma, met muziek van negen componisten uit vier eeuwen. Sommige stukken waren speciaal voor hen geschreven, andere stukken waren door henzelf of door anderen voor hen gearrangeerd.

Het duo kreeg op frisse en innemende wijze het publiek enthousiast voor bewerkingen van oudere, maar zeker ook recentere klassieke muziek.

Te horen was muziek van hedendaagse componisten als Kika Sprangers en  Marc Mellits en van de 20e eeuwse Astor Piazzola. Tevens speelden ze prachtige bewerkingen van composities uit de 17e en 18e eeuw van de hand van Henry Purcell en Johann Sebastian Bach. Daarnaast een swingende vertolking van werk van Jean Philippe Rameau en delen van de opera de Barbier van Sevilla van Gioachino Rossini.

De musici waren verrast door de leuke plek, de verrassend goede akoestiek van de zaal en de warme aandacht van het publiek.

December 2022: Feestelijk kerstconcert door het Apollo Ensemble

Op 29 december 2022 speelde het vermaarde Apollo Ensemble een feestelijk kerstconcert in een volledig uitverkochte Clemenskerk in Havelte. Op het programma stonden instrumentale en vocale werken van o.a. Corelli, Vivaldi, Scarlatti en Monteverdi. Het concert werd uitgevoerd in Amsterdam, Almere, Leeuwarden en dus ook in Havelte.

Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft Nederland als thuisbasis . Het ensemble staat onder artistieke leiding van David Rabinovich. De musici waren enthousiast over de sfeer en prachtige akoestiek van de kerk.

Kerstconcert door het Apollo ensemble in de Clemenskerk in Havelte foto: Edwin Frei

koptekst

November 2022: Boerencantate van Bach voor ruim 100 kinderen

Ruim 100 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Storkschool uit Dwingeloo, de Ten Darperschoele uit Wapse en de basisschool de Bosrank uit Havelte bezochten op 24 november de komische mini-opera De Boerencantate van Johann Sebastian Bach. Op 24 november 2022 werd ’s ochtends gespeeld in dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo en ’s middags in dorpshuis De Veldkei in Havelte. De uitvoerende musici waren dezelfde als bij de uitvoering in juli 2021, behalve de cellist. Dat was deze keer Doris Hochscheid. De voorstelling was voor de kinderen een heel toegankelijke ervaring met klassieke muziek op hoog niveau.

De Boerencantate in Over Entinghe in Dwingeloo foto: Edwin Frei

koptekst

Juli 2021 en juli 2022: De Boerencantate en Koffiecantate van J.S. Bach in Westerveld

In 2021 en 2022 haalde Theo Claas (nu coördinator van PodiumParel) twee komische mini-opera’s van J.S. Bach naar Westerveld. De Boerencantate werd op boerenerven in Wapserveen en Eemster gespeeld en de Koffiecantate in hotels (‘koffiekroegen’) in Lhee en Doldersum. Beide cantates werden uitgevoerd door: sopraan Klaartje van Veldhoven, bariton Mattijs van de Woerd, accordeonist Renée Bekkers, en de cellisten Benjamin Glorieux (2021) en Pepijn Meeuws (2022).

2022 Bakkie Bach oftewel De Koffiecantate foto: Merlijn Doomernik