Eerdere activiteiten

December 2022: Feestelijk kerstconcert door het Apollo Ensemble

Op 29 december 2022 speelde het vermaarde Apollo Ensemble een feestelijk kerstconcert in een volledig uitverkochte Clemenskerk in Havelte. Op het programma stonden instrumentale en vocale werken van o.a. Corelli, Vivaldi, Scarlatti en Monteverdi. Het concert werd gegeven in o.a. Amsterdam en Leeuwarden en dus ook in Havelte.

Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Het ensemble staat onder artistieke leiding van David Rabinovich. De musici waren enthousiast over de sfeer en prachtige akoestiek van de kerk.

Kerstconcert door het Apollo ensemble in de Clemenskerk in Havelte foto: Edwin Frei

koptekst

November 2022: Boerencantate voor ruim 100 kinderen

Ruim 100 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Ten Darperschoele uit Dwingeloo en de Bosrank uit Havelte bezochten De Boerencantate van Bach, uitgevoerd als komische mini-opera. De uitvoerenden waren dezelfde als bij de uitvoering in juli 2021, behalve de cellist. Dat was deze keer Doris Hochscheid. De voorstelling was voor de kinderen een heel toegankelijke ervaring met klassieke muziek op hoog niveau.

De Boerencantate in Over Entinghe in Dwingeloo foto: Edwin Frei

koptekst

Juli 2021 en juli 2022: De Boerencantate en Koffiecantate van J.S. Bach in Westerveld

In 2021 en 2022 haalde Theo Claas (nu coördinator van PodiumParel) twee komische mini-opera’s van J.S. Bach naar Westerveld. De Boerencantate op boerenerven in Wapserveen en Eemster en de Koffiecantate in hotels (‘koffiekroegen’) in Lhee en Doldersum. Beide cantates werden uitgevoerd door: sopraan Klaartje van Veldhoven, bariton Mattijs van de Woerd, accordeonist Renée Bekkers, en de cellisten Benjamin Glorieux (2021) en Pepijn Meeuws (2022).

2022 Bakkie Bach oftewel De Koffiecantate foto: Merlijn Doomernik